Stå upp!

Stå upp! drivs av Flamman Socialt förebyggande centrum och arbetar för att lyfta unga tjejers röster.

Målgruppen är tjejer i ålder 13-25 som identifierar sig som muslimer.

Stå upp! arbetar med workshops och storytelling för att tjejerna ska få chansen att berätta sina egna historier. Tjejernas röster lyfts sedan vidare till bland annat sociala medier och opinionsbildare. Stå upp! arbetar för att unga muslimska tjejers röster ska bli hörda och samverkar med positiva, kvinnliga förebilder som på olika sätt nått framgång.

Stå upp! drivs av Flamman Socialt förebyggande centrum i samverkan med Friends, Malmö mot diskriminering, Malmö universitet och med stöd från MUCF.

Stå upp!

En mötesplats för tjejer mellan 13 och 25 år som identifierar sig som muslimer.

Du kommer få lära dig om retorik och storytelling för att sedan få chansen att berätta om dig själv och din verklighet för politiker och beslutsfattare i Malmö.

Du kommer få träffa flera hemliga gäster som alla är framgångsrika kvinnor. Dessa hemliga gäster kommer hålla föreläsningar, diskutera med er eller bara finnas där för att intervjua och lära sig av.

Du kommer vara med och ta fram ett e-magasin som kommer spridas i Sverige.

Detta får du göra tillsammans med andra grymma tjejer. Tillsammans skapar vi ett forum där din röst blir hörd!

Vi kommer också göra roliga aktiviteter ihop.
Vilka aktiviteter det blir beror på vad du och de andra i gruppen tycker är kul.

Vi på Flamman har sedan 1997 arbetat för barn och unga. Vi skapar möjligheter för unga. Vi arbetar för allas lika värde och för att allas röster ska få bli hörda.

Vi arbetar med flera olika frågor som rör unga. Genom oss har många unga gjort sina röster hörda genom samtal med politiker, såväl i kommun som i riksdagen.